Gordon Ramsay: gemarineerde komkommersalade
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8,4
- Bijgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de salade
- 2 middelgrote komkommers, geschild en zonder zaad
- 1 eetlepel zout
- 1-2 eetlepels kristalsuiker
- 1 rode paprika, in smalle reepjes
- 100 g taugé
- voor de dressing
- 6 eetlepels rijstazijn
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 2 eetlepels water
- een handvol muntblaadjes, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel gember, fijngehakt
- 1 rode peper, in smalle ringetjes
- 2 sjalotten, gesnipperd
- een snuf zout
Bereiden
Snijd de komkommers in schuine pakken en leg ze in een vergiet. Strooi er wat zout en suiker over en laat het vocht er 15 minuten uitlekken. Spoel de plakken af met koud water, leg ze in gedeelten op een theedoek en wring het teveel aan vocht eruit. Let erop dat je de komkommer niet kapot wringt.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop tot de suiker opgelost is.
Leg voor de salade de komkommer, paprika en taugé op een bord en schenk de dressing erover. Schep alles goed door elkaar en laat de salade ca. 10-15 minuten rusten voor het opdienen, zodat de komkommer gemarineerd is.
Opmerking
'Deze populaire Vietnamese salade, Nom dua chot, is pure eenvoud. Ik houd van komkommers omdat ze erg verfrissend en ongelofelijk veelzijdig zijn en omdat ze zo veel aroma absorberen. Door de rijstazijn en de suiker wordt de komkommer zoetzuur en zacht, maar de toevoeging van paprika en taugé geeft de salade weer textuur en een knapperig aspect. Ik heb de salade afgemaakt met een aromatische dressing met gember, knoflook, chilipeper en munt. Deze lichte salade is heerlijk tijdens de warme zomermaanden.' - Gordon Ramsay
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: gemarineerde komkommersalade' is afkomstig uit het kookboek...
Gordon's great escape Zuidoost-Azië
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay gaat op ontdekkingsreis naar het Zuidoosten van Azië en verkent de kleurrijke keukens van Thailand, Maleisië, Vietnam en Cambodja... lees verder
© Kosmos Uitgevers