Japanse komkommersalade
bereiden
Ingrediënten
- 4 Libanese komkommers of 1 grote komkommer, gekoeld
- 1 eetlepel sesamolie
- ½ theelepel zeezoutvlokken
- ¼ vel gedroogde nori (gedroogd zeewier) (eventueel)
- ½ theelepel gemengd zwart en wit sesamzaad (eventueel)
- ½ theelepel bonitovlokken (eventueel)
Bereiden
Zet een metalen kom enkele minuten in de koelkast. Schil reepjes van de komkommer zodat er wat schil blijft voor textuur en kleur. Vouw de komkommer in een schone droogdoek en sla hem met een deegroller of houten hamer in stukjes. Breek eventueel nog verder met de hand. Doe de pulp in de gekoelde kom.
Besprenkel de komkommer met de sesamolie, 1 eetlepel ijskoud het water en het zout, schud goed en zet enkele minuten in de koelkast. Je kunt het zo serveren of nog een paar van de genoemde ingrediënten gebruiken.
Rooster de nori met een tang boven een open vlam bros. Laat iets afkoelen en breek met de handen boven de kom. Rooster eventueel de sesamzaadjes in een droge koekenpan 2 minuten boven een middelhoog vuur tot de witte zaadjes goudbruin zijn en geuren.
Doe de komkommer en een of twee eetlepels dressing en sap op een serveerschaal en verdeel er de nori, het sesamzaad en de bonitovlokken over.
Kookboek
Het recept 'Japanse komkommersalade' is afkomstig uit het kookboek...
Traditioneel & modern Aziatisch koken
Adam Liaw
De Aziatische keuken is zeer gevarieerd: van Japanse sushi tot Kantonese eend, van noodles en ander streetfood
... lees verder © Van Dishoeck