Komkommersalade met feta, munt en dille
bereiden
Ingrediënten
- 125 g feta
- 2 komkommers
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 1½ eetlepel fijngehakte dille
- 1 eetlepel gedroogde munt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel citroensap
Bereiden
Verbrokkel de feta boven een grote kom in stukjes van ca. 1 cm groot. Snijd de komkommers in de lengte 2 maal door en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. 1 cm dik. Meng de plakjes komkommer, uiringen en dille met de feta.
Stamp de munt fijn in een vijzel. Klop de munt in een kommetje met de olijfolie en het citroensap tot een vinaigrette. Voeg zout en versgemalen zwarte peper toe. Giet de vinaigrette op de salade en schep alles om. Dien de komkommersla op en geef er knapperig brood bij.
Extra benodigd
Vijzel
Kookboek
Het recept 'Komkommersalade met feta, munt en dille' is afkomstig uit het kookboek...
Vers op je bord
diverse auteurs
'Vers op je bord' is het perfecte boek voor mensen die verse groeten en fruit kopen. Hoe kies je de beste soorten, hoe bewaar je het en hoe bereid je het? Waar moet
... lees verder © Uitgeverij Terra