Ingelegde rodekoolsalade met sojadressing
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 380 g rodekool, julienne
- 100 ml appelciderazijn
- 1 theelepel suiker
- 1 rode peper, in dunne ringen
- 120 ml sojasaus
- 2 eetlepels citroensap
- 4 theelepels gembersiroop
- 1 mango, geschild, in reepjes
- 2-3 takjes dille, geplukt
- 100 g ongezouten pecannoten, grof gehakt, ter garnering
Bereiden
Meng de rodekool met de appelciderazijn, 50 ml water, 1 theelepel zout en de suiker in een kom. Masseer de kool een paar minuten met je vingers en knijp daarbij af en toe flink in de kool, zodat de azijn er goed in kan trekken. Laat een uurtje staan met wat gewicht erop.
Maak een dressing door de rode peper te mengen met de sojasaus, het citroensap en de gembersiroop.
Laat de rodekool uitlekken. Meng de kool met de sojadressing en vervolgens met de mango en de dille. Garneer met de pecannoten. Serveer direct.
Opmerking
Rodekool schijnt niet alleen goed te zijn voor je botten, maar ook voor het hart. Dat feitje zal ongetwijfeld bijdragen aan jouw liefde voor deze salade met umamirijke dressing. En zo niet, dan wel dat er ook mango in zit en daar schijn je dan weer een weelderig glanzende haarbos van te krijgen, hoppa.
Kookboek
Het recept 'Ingelegde rodekoolsalade met sojadressing' is afkomstig uit het kookboek...
Vegan Summer
Milou van der Will
Stook het vuur maar op en verras je familie en vrienden, vegan én verstokte vleeseters, met fantastische plantaardige gerechten voor op en bij de barbecue. In 'Vegan Summer' laten we de saaie shaslick en gegrilde maïskolf definitief achter ons en
... lees verder © Good Cook. Beeld: Milou van der Will