Lauwwarme witte-koolsalade
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 700 g gesneden witte kool
- 150 ml olie
- 100 ml wittewijnazijn
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels karwijzaad (kummel)
- tabasco
- 200 g magere spekreepjes
- 125 ml slagroom
- 150 g belegen kaas, in kleine blokjes
Voorbereiden
Doe de kool in een kom en meng de olie en 1 eetlepel zout erdoor. Laat de kool minimaal een half uur staan om zacht te worden.
Bereiden
Voeg de azijn, suiker, het karwijzaad en een paar druppels tabasco toe aan de kool en schep alles goed door elkaar.
Bak het spek uit in de wok, schep het witte-koolmengsel erdoor en roerbak het geheel nog 3 minuten. Roer de room en kaas erdoor en voeg peper naar smaak toe. Verdeel de lauwwarme koolsalade over de borden.
Kookboek
Het recept 'Lauwwarme witte-koolsalade' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Wok
diverse auteurs
Vooral voor roerbakken is de wok ideaal. Dankzij de hoge temperaturen zijn de bereidingstijden kort. Kleur, geur en smaak zijn wonderbaarlijk fris en natuur... lees verder
© InmercKoolsalade tips
Reacties op dit recept
- Esma Ook lekker met spitskool. Met de helft van de olie is het ook goed te doen, minder vet!
- Debbie Erg lekker! Maar ik vind het veel te veel olie wat erin moet. Ik heb al 100 ml gedaan in plaats van 150, de volgende keer doe ik nog minder.