Rucola salade met mozzarella en granaatappel
bereiden
Ingrediënten
- 3 bollen buffelmozzarella
- 1 granaatappel
- 1 theelepel roze peperbes
- 1 zak rucola (75 g)
- voor de dressing
- handvol verse peterselie
- handvol verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel venkelzaad
- rasp van ½ citroen + kneep sap
- ca. 6 eetlepels olijfolie extra vergine
Bereiden
Pureer alle ingrediënten voor de dressing met de staafmixer of keukenmachine tot een grof maar vloeibaar, knalgroen geheel. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Scheur de mozzarella in stukjes. Dat eet lekkerder en ziet er bovendien gezelliger uit dan van die keurige plakjes. Hussel in een kom met de helft van de dressing. Dit kun je ook rustig een uurtje laten marineren, daar wordt het alleen maar lekkerder van. Dat mag in de koelkast, maar haal hem er op tijd weer uit, op kamertemperatuur heeft de kaas veel meer smaak.
Haal alvast de granaatappelpitjes los. Stamp de roze peperbes grof in de vijzel of plet onder een groot mes.
Verdeel vlak voor het serveren de rucola en (nu groene) mozzarella over een grote platte schaal en besprenkel met de rest van de dressing en wat zout en peper. Strooi de granaatappelpitjes en roze peperbesjes erover. Besprenkel met wat extra olijfolie.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Opmerking
'Gebruik voor deze salade niet de goedkoopste gummivariant van de supermarkt, maar de lekkerste buffelmozzarella die je kunt vinden. Deze rood-wit-groene salade doet het ook goed op een Italiaans feestje. ' - Karin Luiten
Kookboek
Het recept 'Rucola salade met mozzarella en granaatappel' is afkomstig uit het kookboek...
De vrolijke tafel
Karin Luiten
Samen eten is altijd leuker, met vrienden, familie, collega's of de buren. Maar hoe pak je dat aan, koken voor een gezelschap? 'De vrolijke tafel' van Karin Luiten... lees verder
© Nieuw Amsterdam