Meloensalade met muntsiroop
bereiden
Ingrediënten
- 100 g suiker
- de blaadjes van 4 takjes verse munt of 2 eeetlepels gedroogde munt
- 1 rijpe suikermeloen
- 1 takje verse munt, grof gehakt ter decoratie
- 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
- eventueel amaretti di Saronno
Bereiden
Maak een suikersiroop. Verwarm hiervoor de suiker met 100 ml water. Laat een paar minuutjes koken, draai het vuur uit, voeg de helft van de muntblaadjes toe, doe het deksel op de pan en laat een kwartiertje trekken.
Maak in die tijd de meloen schoon en snijd hem in kleine dobbelsteentjes van ca. 2 cm. Schenk de lauwwarme siroop over de meloen, schep de rest van de munt erdoor en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Garneer voor het opdienen met de geroosterde pijnboompitten. Geef er eventueel een amandelkoekje bij, en misschien een mooie, stevige witte wijn.
Kookboek
Het recept 'Meloensalade met muntsiroop' is afkomstig uit het kookboek...
Vinazza
Diane Lensink
Diane Lensink opende een paar jaar geleden een trattoria con camere, een restaurant met kamers. Je leest haar verhalen en anekdotes, maar Lensink geeft je ook... lees verder
© Kosmos UitgeversMeloensalade tips
Reacties op dit recept
- martine Heel fris en iedereen lust het...
-
Conny
Ook kinderen?
- martine Jazeker, ook de kinderen!
-
ingrid
Wanneer voeg je de amaretto toe?
- redactie okoko recepten 'Amaretti di Saronno' zijn Italiaanse amandelkoekjes die je - al dan niet - bij de meloensalade kunt geven. Er wordt dus niet gedoeld op 'Disaronno', de bekende amandellikeur.