Warme quinoasalade met tuinbonen en granaatappel
bereiden
Ingrediënten
- 125 g quinoa
- 200 g tuinbonen, uit de diepvries
- 1 granaatappel
- 4 dunne lente-uitjes, gesnipperd
- voor de dressing
- 1 eetlepel bruinerijstazijn
- 1 eetlepel mirin (zoete rijstwijn)
- 2 theelepels gehakte verse munt
Bereiden
Spoel de quinoa in een zeef onder de koude kraan af en doe hem dan met 250 ml water in een steelpan. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het ca. 15 minuten op laag vuur zachtjes koken tot al het water is verdampt en de quinoa luchtig is.
Kook intussen de tuinbonen 2-3 minuten in kokend water waarin ze net onderstaan. Giet ze af en zet ze snel onder koud water om ze te laten afkoelen. Duw ze indien nodig met je vingers uit de grijze velletjes, zodat de felgroene bonen die erin zitten tevoorschijn komen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing, als je die gebruikt, schenk hem over de bonen en zet ze opzij.
Snijd de granaatappel overdwars doormidden. Houd een van de helften met het snijvlak naar beneden boven een kom en klop met een houten lepel tegen de zijkant van de granaatappel, zodat de glanzende rode pitjes loslaten; herhaal dit met de andere helft.
Doe de tuinbonen, granaatappelpitjes en gesnipperde lente-uitjes bij de quinoa en voeg zout naar smaak toe.
Variatietip
Deze mooie, verfrissende salade is licht maar voedzaam en kan warm of koud worden geserveerd. Je kunt hem ook nog een beetje opsmukken: serveer hem met knapperige blaadjes little gem die je als lepels kunt gebruiken, verkruimel er wat feta over of serveer er wat hummus of een andere romige dip bij en wat plakjes rijpe avocado of een scheutje zonnebloemcrème.
Kookboek
Het recept 'Warme quinoasalade met tuinbonen en granaatappel' is afkomstig uit het kookboek...
30 minuten vegetarisch
Rose Elliot
Rose Elliot geeft 140 moderne vegetarische recepten die binnen 30 minuten op tafel staan, variërend van snelle voorgerechten, hapjes en heerlijke soepen... lees verder
© Kosmos Uitgevers