Quinoasalade met verse kruiden en citroen
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
499 kcal
3 g eiwit
39 g vet
34 g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 3 tomaten, in stukjes
- 2 komkommers, in blokjes
- 3 bosuitjes, in ringen
- 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- ½ bos peterselie, fijngehakt
- ½ bos munt, gesneden
- ½ citroen, sap
- 150 ml extra vergine olijfolie
Voorbereiden
Doe de quinoa in een kom met 450 ml kokendheet water. Laat 30 minuten weken, giet de quinoa dan af en knijp het overtollige water eruit, laat afkoelen.
Bereiden
Doe de quinoa met alle ingrediënten en 2 theelepels zout in een grote kom. Schep een aantal keer goed om.
Zet de quinoa minimaal 2 uur in de koelkast. Schep het gerechtje vlak voor het opdienen nogmaals om zodat alle smaken goed vrijkomen en laat even op temperatuur komen.
Kookboek
Het recept 'Quinoasalade met verse kruiden en citroen' is afkomstig uit het kookboek...
Quinoa, nr. 1 superfood
Eric van Veluwen
In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, salade en soep tot... lees verder
© Carrera UitgeversQuinoasalade tips
Reacties op dit recept
- Rona Heerlijk recept. Heb er ook avocado bijgedaan en de knoflook weggelaten.