Quinoasalade met verse kruiden en citroen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 499 kcal
  • 3 g eiwit
  • 39 g vet
  • 34 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 2 komkommers, in blokjes
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • ½ bos peterselie, fijngehakt
  • ½ bos munt, gesneden
  • ½ citroen, sap
  • 150 ml extra vergine olijfolie

Voorbereiden

Doe de quinoa in een kom met 450 ml kokendheet water. Laat 30 minuten weken, giet de quinoa dan af en knijp het overtollige water eruit, laat afkoelen.

Bereiden

Doe de quinoa met alle ingrediënten en 2 theelepels zout in een grote kom. Schep een aantal keer goed om.

Zet de quinoa minimaal 2 uur in de koelkast. Schep het gerechtje vlak voor het opdienen nogmaals om zodat alle smaken goed vrijkomen en laat even op temperatuur komen.

Kookboek

Het recept 'Quinoasalade met verse kruiden en citroen' is afkomstig uit het kookboek...

Quinoa, nr. 1 superfood

Eric van Veluwen

In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, salade en soep tot... lees verder

© Carrera Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Quinoasalade recept tips

Reacties op dit recept

  • RonaHeerlijk recept. Heb er ook avocado bijgedaan en de knoflook weggelaten.

    reageren