Quinoasalade met bieten en appel

  • 2 personen
  • 75 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 ongekookte bieten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 100 g (zwarte) quinoa
  • 1 appel
  • 20 g bladpeterselie
  • voor de dressing
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de bieten met een dunschiller en halveer ze. Meng in een kommetje 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel wittewijnazijn. Leg de bieten in een ovenschaal en schenk het oliemengel over de bieten. Zet de schaal een uur in het midden van de oven. Laat de bieten afkoelen en snijd in dunne plakken.

Terwijl de bieten in de oven staan, kun je de quinoa koken. Spoel de quinoa. Breng het in een kleine pan met een snufje zout aan de kook en laat het in 15 minuten op een laag vuur zachtjes gaar koken. Laat de quinoa afkoelen.

Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Vul een kom met de quinoa, bieten en appel. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, mosterd en honing. Schenk de dressing over de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper uit de molen.

Opmerking

'Een voedzame maaltijdsalade die je makkelijk kunt meenemen naar een picknick. Maak de salade helemaal klaar maar bewaar de appel. Snijd de appel vlak voor het serveren in plakjes.' - Marleen van Es

Kookboek

Het recept 'Quinoasalade met bieten en appel' is afkomstig uit het kookboek...

Oogst

Marleen van Es

'Oogst' staat vol met verrassende groentegerechten voor elk seizoen. Recepten om buiten te eten of buiten klaar te maken. Bak scones voor een... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Quinoasalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!