Rundvleessalade recepten
-
tip
Pittige rundvleessalade met bimi
Vlees, 20 min 7,7
-
tip
Thaise rundvleessalade
Vlees, 20 min 7,8
-
Eenvoudige vleessalade
Vlees, 15 min 7,0
-
Marokkaanse rundvleessalade met couscous
Vlees, 25 min 7,6
-
Rundvleessalade met misosaus
Vlees, 30 min 7,5
-
Thaise rundvleessalade met munt-chilidressing
Vlees, 30 min 7,4
Rundvleessalade
Meng 100 ml olijfolie, het sap van een halve citroen, 2 geperste teentjes knoflook, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn tot een marinade. Leg 2 entrecotes van ongeveer 150 g per stuk in de marinade en zet 6 uur in de koelkast. Haal de entrecotes uit de marinade en laat uitlekken. Laat de entrecotes in ongeveer 1 uur op kamertemperatuur komen. Maak een dressing door 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 theelepel honing en 1 theelepel mosterd te mengen. Druppel er langzaam 6 eetlepels zonnebloemolie bij zodat een gebonden dressing ontstaat. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Verdeel blaadjes kropsla, rucola en waterkers over vier borden. Lepel de dressing er overheen. Verhit een grillpan en bak hierin de entrecotes 1 minuut aan weerszijden. Snijd de entrecotes in dunne plakken en verdeel deze over de rundvleessalade.
[ Beeld: Maggiezhu | Shutterstock.com ]