Marokkaanse rundvleessalade met couscous
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 500 g biefstuk
- 250 ml groentebouillon
- 300 g couscous
- 75 g gedroogde abrikozen, in plakjes
- 80 g sultanarozijnen
- 1 rode ui (170 g), in smalle ringen
- 15 g fijngehakt vers muntblad
- 2 eetlepels fijngehakte verse dille
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 theelepels komijnzaad
- 180 ml dressing zonder olie
Bereiden
Rooster het vlees op een met olie ingevette grillplaat (grill of barbecue) aan beide zijden bruin en zo gaar als gewenst. Laat het 5 minuten afgedekt rusten. Snijd het in dunne plakken.
Breng intussen de bouillon in een grote pan aan de kook. Haal de pan van het vuur, roer de couscous erdoor en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen, tot het vocht is opgenomen. Maak de couscous af en toe los met een vork. Schep de abrikozen, rozijnen, ui en kruiden voorzichtig door de couscous.
Rooster de pijnboompitten en komijn al roerend in een klein droog pannetje, tot het zaad geurt en de pijnboompitten net geroosterd zijn. Meng de pijnboompitten en het komijnzaad met de dressing. Schenk de dressing over het vlees en de couscous.
Kookboek
Het recept 'Marokkaanse rundvleessalade met couscous' is afkomstig uit het kookboek...
Tajines & Couscous
diverse auteurs
Dat de Noord-Afrikaanse keuken kruidig en lekker is, hebben velen al ontdekt, maar dat de exotisch smakende gerechten ook nog gemakkelijk te bereiden zijn... lees verder
© De Lantaarn