Spinaziesalade met champignons
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- sap van 1 citroen, gezeefd
- 150 g kleine champignons, in dunne plakjes
- 1 krop sla
- 300 g jonge spinazie, zonder grove stelen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel dijonmosterd
Bereiden
Vul een kom half met water en voeg de helft van het citroensap toe. Voeg de champignons toe.
Scheur de slablaadjes in stukken en doe ze samen met de spinazie in een slakom. Giet de champignons af en voeg ze eveneens toe.
Klop een royale mespunt zout, olijfolie, mosterd en de rest van het citroensap door elkaar. Giet deze saus over de spinaziesalade, meng voorzichtig en serveer.
Kookboek
Het recept 'Spinaziesalade met champignons' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel
diverse auteurs
Dé Italiaanse kookbijbel, 'Il cucchiaio d'argento', is 50 jaar na verschijnen nu in het Nederlands verkrijgbaar. De uitgave, waarin recepten uit iedere regio in
... lees verder © Unieboek - Van Dishoeck