Spinaziesalade met champignons

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 6,9
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • sap van 1 citroen, gezeefd
  • 150 g kleine champignons, in dunne plakjes
  • 1 krop sla
  • 300 g jonge spinazie, zonder grove stelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel dijonmosterd

Bereiden

Vul een kom half met water en voeg de helft van het citroensap toe. Voeg de champignons toe.

Scheur de slablaadjes in stukken en doe ze samen met de spinazie in een slakom. Giet de champignons af en voeg ze eveneens toe.

Klop een royale mespunt zout, olijfolie, mosterd en de rest van het citroensap door elkaar. Giet deze saus over de spinaziesalade, meng voorzichtig en serveer.

Kookboek

Het recept 'Spinaziesalade met champignons' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel

diverse auteurs

Dé Italiaanse kookbijbel, 'Il cucchiaio d'argento', is 50 jaar na verschijnen nu in het Nederlands verkrijgbaar. De uitgave, waarin recepten uit iedere regio in... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Spinaziesalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!