Spinaziesalade met gerookte zalm en gebakken ei
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 4 flinke handen gewassen spinazie
- 200 g gerookte zalm, in reepjes
- 4 eieren
- olijfolie
- bieslook, of andere verse kruiden
Bereiden
Verdeel de spinazie over vier borden. Verdeel de zalmreepjes over de spinazie.
Bak de eieren aan één kant in wat olie. Zorg dat het wit gestold is, maar de dooier nog vloeibaar.
Druppel wat olijfolie over de salade. Leg op ieder bord een gebakken ei.
Bestrooi met wat geknipte bieslook of andere verse kruiden en maal zout en peper over de salade.
Kookboek
Het recept 'Spinaziesalade met gerookte zalm en gebakken ei' is afkomstig uit het kookboek...
Outdoor Cooking
Lotje Deelman
Buiten eten is het lekkerste dat er bestaat. Aan het einde van een warme dag spaghetti met zeevruchten eten voor je tent, terwijl de zon nog nagloeit op je wangen... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Thomas Pelgrom