Jamie Oliver: warme tonijnsalade

1 persoon
bereiden

waardering 7,7obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 tonijnsteak van 200 g (2 cm dik)
  • extra vierge olijfolie
  • 1 handvol in stukken gescheurd brood
  • 3 rijpe tomaten, in vieren
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes
  • sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels crème fraîche

Bereiden

Zet een koekenpan op het vuur tot hij goed heet is. Wrijf de tonijnsteak in met wat olijfolie, bestrooi hem met zout en peper en schroei hem ongeveer 1 minuut aan beide kanten (zo blijft hij vanbinnen rauw). Bak tegelijkertijd de stukjes brood krokant en goudbruin.

Meng de tomaten, krokante stukken brood en 10 basilicumblaadjes in een kom en roer er een beetje olijfolie en de helft van het citroensap door. Breng de salade op smaak met zout en peper en schep hem op een bord.

Stamp de rest van het basilicum in een vijzel en meng de basilicumpuree met de crème fraîche. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en citroensap.

Leg de tonijnsteak naast de salade en schep de saus erover.

Extra benodigd

Vijzel

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: warme tonijnsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Jamie's dinners

Twee jaar wachten wordt eindelijk beloond, en hoe... Jamie Oliver komt met 'Jamie's dinners' terug met een toptitel boordevol heerlijke gerechten, die zoals altijd

... lees verder

© 2008 Jamie Oliver Enterprises Limited. Beeld: David Loftus

Tonijnsalade tips