Venkelsalade met sinaasappel, granaatappel & pecorino
- 4 personen
- 10 min
- waardering 8,1
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 grote venkelknollen, ontdaan van wortel en steel
- 4 eetlepels olijfolie
- sap van 1 citroen
- 4 grote bloedsinaasappels, gepeld en in partjes
- 150 g granaatappelpitjes (1 zakje of zaad van 4 gehalveerde granaatappels)
- 150 g pecorino
Bereiden
Snijd de venkelknol in flinterdunne plakjes met een mandoline of scherp mes. Leg de plakjes in een kom, voeg de olijfolie en het citroensap toe en schep om.
Voeg de partjes sinaasappel en de granaatappelpitjes toe. Kruid met zeezout en versgemalen zwarte peper. Schep alles om.
Verdeel de venkelsalade over vier borden. Schaaf de pecorino erboven met een groentemesje.
Tip
Verwijder ook de wat taaie velletjes van de sinaasappel: pel de sinaasappel en snijd vervolgens met een officemesje tussen de velletjes van elk partje. Het partje komt zo helemaal vrij.
Kookboek
Het recept 'Venkelsalade met sinaasappel, granaatappel & pecorino' is afkomstig uit het kookboek...
Neem 5 ingrediënten
James Tanner
Het idee achter dit boek is even briljant als simpel: maak met slechts 5 ingrediënten de lekkerste gerechten. Zolang de ingrediënten en de combinaties goed zijn, is... lees verder
© Kosmos Uitgevers