Waldorfsalade van knolselderij

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Lunchgerecht
  • Amerikaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 150 g knolselderij
  • 50 g appel
  • 150 g gare kipfilet, in dunne reepjes
  • 25 g walnoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • naar keuze: salami en/of ardennerham, voor de garnering

Bereiden

Snijd de knolselderij in dunne, gelijkmatige plakken en vervolgens in dunne repen. Breng water aan de kook en blancheer de repen kort: ze moeten heel blijven. Spoel ze af onder de koude kraan.

Snijd de appel in repen die even dik zijn als de knolselderij.

Meng de repen knolselderij, appel en kip en de walnoten en maak vervolgens alles aan met de mayonaise en yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.

Garneer de salade eventueel met salami en/of Ardennerham.

Kookboek

Het recept 'Waldorfsalade van knolselderij' is afkomstig uit het kookboek...

Het gouden salade boek

Hans den Engelsen

Een smakelijke maaltijd valt of staat bij een goede salade, en daarnaast kunnen salades ook uitstekend op zich worden geserveerd - zeker wanneer ze zo lekker... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Waldorfsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!