Waldorfsalade met knolselderij en gerookte kipfilet
bereiden
wachten
Ingrediënten
- sap en rasp van 1 citroen
- 500 g knolselderij, in luciferdunne reepjes
- 100 ml volle yoghurt
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 appel (bijv. Elstar), in luciferdunne reepjes
- 1 kleine krop eikenbladsla, in losse blaadjes
- 250 g gerookte kipfilet, in dunne plakjes
- 2 mandarijnen, in partjes
- 250 g blauwe druiven, gehalveerd en ontpit
- 100 g gepelde walnoten, geroosterd
Bereiden
Breng in een pan 1 liter water met 1 eetlepel citroensap aan de kook. Leg de knolselderijreepjes 1 minuut in het kokende water en laat ze daarna in een vergiet goed uitlekken.
Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, citroenrasp, de rest van het citroensap en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Schep de knolselderij en appel erdoor. Laat de salade minstens 30 minuten op smaak komen.
Verdeel de sla over een schaal. Schep de knolselderijsalade in het midden en leg de plakjes kipfilet erop. Garneer de salade met de mandarijn, druiven en walnoten.
Kookboek
Het recept 'Waldorfsalade met knolselderij en gerookte kipfilet' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Salade
diverse auteurs
Een kleine vissalade vooraf, een gezonde groentesalade als lunch, een vlees- of vissalade als hoofdgerecht of een vruchtensalade toe: met salades kun je... lees verder
© InmercWaldorfsalade tips
Reacties op dit recept
- Danny Deze Waldorf salade is heerlijk, maar wat zwaarder en niet zo fris als de Waldorf salade van Jamie Oliver met snijselderij ipv deze met knolselderij. Voor in de herfst en winter is het zeker een aanrader.