Waldorfsalade met knolselderij en gerookte kipfilet

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,9obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • sap en rasp van 1 citroen
  • 500 g knolselderij, in luciferdunne reepjes
  • 100 ml volle yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 appel (bijv. Elstar), in luciferdunne reepjes
  • 1 kleine krop eikenbladsla, in losse blaadjes
  • 250 g gerookte kipfilet, in dunne plakjes
  • 2 mandarijnen, in partjes
  • 250 g blauwe druiven, gehalveerd en ontpit
  • 100 g gepelde walnoten, geroosterd

Bereiden

Breng in een pan 1 liter water met 1 eetlepel citroensap aan de kook. Leg de knolselderijreepjes 1 minuut in het kokende water en laat ze daarna in een vergiet goed uitlekken.

Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, citroenrasp, de rest van het citroensap en zout en peper naar smaak tot een dressing.

Schep de knolselderij en appel erdoor. Laat de salade minstens 30 minuten op smaak komen.

Verdeel de sla over een schaal. Schep de knolselderijsalade in het midden en leg de plakjes kipfilet erop. Garneer de salade met de mandarijn, druiven en walnoten.

Kookboek

Het recept 'Waldorfsalade met knolselderij en gerookte kipfilet' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Salade

Een kleine vissalade vooraf, een gezonde groentesalade als lunch, een vlees- of vissalade als hoofdgerecht of een vruchtensalade toe: met salades kun je... lees verder

© Inmerc

Waldorfsalade tips

Reacties op dit recept

  • Danny Deze Waldorf salade is heerlijk, maar wat zwaarder en niet zo fris als de Waldorf salade van Jamie Oliver met snijselderij ipv deze met knolselderij. Voor in de herfst en winter is het zeker een aanrader.