Guacamole
1 portie
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 rijpe avocado's
- 1 groene Spaanse peper, fijngesneden
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 tomaat, ontveld, zaadjes verwijderd en in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- sap van ½ limoen
Bereiden
Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork. Bewaar de pitten. Meng de rest van de ingrediënten met 1 theelepel zout door de avocadopuree. Stop de pitten in de tapenade om verkleuring te voorkomen. Haal ze er weer uit vlak voor je de guacamole serveert.
Het recept 'Guacamole' is afkomstig uit het kookboek Pesto & tapenade (fun food serie) van Thea Spierings.
© Caplan Books.Guacamole tips
Reacties op dit recept
- Wesselien Heerlijk, je vergeet spontaan ooit nog een zakje mix te kopen.
- Johan Prima recept, gewoon doen.
- stans Heerlijk, en het is nog niet eens ingetrokken.
- Rita Erg lekker, ook met bleekselderie.