Klassieke guacamole
bereiden
Ingrediënten
- ½ rode ui, ragfijn gesnipperd
- 1-2 serranopepers, of andere verse chilipepers, fijngehakt
- 3 rijpe Hass-avocado's
- sap van 1-2 limoenen
- 1 kleine handvol vers korianderblad, fijngehakt
Bereiden
Wrijf een kwart van de ui, de helft van de chilipepers en 1-2 theelepels zeezout in de vijzel tot een grove puree.
Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Doe het in de vijzel, of in een grote kom als uw vijzel te klein is.
Prak het vruchtvlees met een vork en voeg de helft van het limoensap toe terwijl u prakt. Roer de rest van het limoensap, de rode ui, de chilipeper en het korianderblad erdoor voor een grove guacamole.
Breng de guacamole op smaak met veel zwarte peper en zout naar smaak. Als de smaak nog niet naar uw zin is, voeg dan naar believen meer limoensap of korianderblad toe.
Serveer de guacamole met vers gemaakte totopo's (tortillachips) of gekochte tortillachips.
Extra benodigd
Vijzel
Guacamole met tomaat en knoflook
Voeg 1 klein teentje knoflook toe in de eerste stap en wrijf het fijn met de chilipeper en de ui. Verwijder het zaad uit een zeer rijpe tomaat en snijd hem in blokjes. Voeg de tomaatblokjes aan het einde toe.
Winterguacamole
Doe de zaadjes van een halve granaatappel bij uw klassieke guacamole. De kleurencombinatie is prachtig.
Kookboek
Het recept 'Klassieke guacamole' is afkomstig uit het kookboek...
Mexicaans!
Thomasina Miers
In 'Mexicaans!' neemt Thomasina Miers je mee op een inspirerende culinaire reis door dit prachtige land en laat ze zien dat de Mexicaanse keuken zoveel... lees verder
© InmercGuacamole tips
Reacties op dit recept
- Joska Een goed standaardrecept voor een prima guacamole. Lekker!