Tapenade van geroosterde paprika en peper
1 portie
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 rode paprika's
- 50 g amandelen
- 5 teentjes knoflook
- 3 tomaten
- 4-6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels korianderblad, gehakt
- ½ gedroogde rode peper, gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de paprika's, de amandelen, de knoflook en de tomaten in de voorverwarmde oven. De paprika's 30-40 minuten, de knoflook en de tomaten 14-18 minuten en de amandelen 8 minuten.
Verwijder na het roosteren alle velletjes en zaadlijsten. Hak de geroosterde ingrediënten zeer fijn en meng ze met de olie. Breng de tapenade op smaak met de koriander, de rode peper en wat peper en zout.
Het recept 'Tapenade van geroosterde paprika en peper' is afkomstig uit het kookboek Pesto & tapenade (fun food serie) van Thea Spierings.
© Caplan Books.