Eenvoudige tomatensaus
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
- 2 blikken gehakte tomaten van 400 g
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel gescheurde verse basilicumblaadjes
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui toe en bak die langzaam in ongeveer 8 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en bak die nog een minuut mee.
Doe de tomaten erbij en daarna de azijn, laurierblad, tomatenpuree, zout en peper en suiker. Laat - met deksel op de pan - 40 minuten op een laag vuur staan of tot de saus iets gaat indikken.
Roer het basilicum erdoor en voeg zo nodig zout en peper toe. Haal het laurierblad eruit voordat je de saus opdient.
Opmerking
'Of het nu voor pasta, pizza, vlees, kip of vis is, het is altijd handig om te weten hoe je een goede tomatensaus moet maken. Ik roer hem altijd door een lekker bord spaghetti als ik toevallig eens geen zin heb om uitgebreid te koken. Sla hem snel in elkaar, laat hem een tijdje pruttelen en kijk... een zalige maaltijd zonder stress!' - Gizzi Erskine
Kookboek
Het recept 'Eenvoudige tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Gizzi's keukenmagie
Gizzi Erskine
Gizzi Erskine biedt je niet alleen maar recepten, maar ze geeft jou - de kok - vertrouwen in de keuken. Alles komt aan bod, van het maken van eenvoudig pastadeeg en
... lees verder © Uitgeverij TerraTomatensaus tips
Reacties op dit recept
- suus Ik maak 'm ook ongeveer zo alleen doe ik er een lepeltje suiker onder... ook lekker!
- Steranijs In plaats van suiker kun je ook 1 of 2 geraspte worteltjes mee laten garen. Tip van Mario Botelli