Tomatensaus voor inmaaksels, pizza en pasta
bereiden
Ingrediënten
- 12 middelgrote stevige trostomaten
- 2 eetlepels basilicum, tijm of rozemarijn, fijngehakt
Bereiden
Begin met het steriliseren van de potten. Verwarm de oven voor tot 120 °C. Was de potten en de deksels af met heet water en afwasmiddel, spoel goed af en laat 10 minuten in de oven volledig drogen.
Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Voeg de tomaten toe en laat 6 minuten koken, tot het vel begint los te laten. Haal de tomaten met een schuimspaan uit de pan, doe over in een foodprocessor en pureer met een kruid naar keuze in 20 seconden tot een gladde saus.
Schep de saus in de gesteriliseerde potten en draai de deksels er stevig op. Bind de potten samen met een theedoek (om te voorkomen dat ze gaan bewegen en stukgaan), doe terug in de pan en breng het water weer aan de kook. Laat 30 minuten koken, zet het vuur uit en laat de potten 30 minuten in de pan afkoelen. Haal uit het water en droog af.
Bewaar de potten maximaal 6 maanden op een koele, droge plaats buiten bereik van direct zonlicht.
Extra benodigd
Foodprocessor
Opmerking
'Je eigen tomatensaus maken is heerlijk eenvoudig: door de eerlijke smaken ga je je afvragen waarom je het niet eerder hebt geprobeerd. Ik raad je aan om biologische trostomaten te gebruiken, maar elke trostomaat is prima. Verhit wat olie in een pan, fruit wat knoflook en ui en doe hier de sappige saus bij. Laat de saus ongeveer 20 minuten inkoken, roer er halverwege wat kokend water door en klaar ben je. De volgende keer dat je een smeuïge tomatensaus nodig hebt, doe je de pot open en laat je al die mediterrane smaken vrij. Bereid je voor op een explosie van smaken.' - Eleonora Galasso
Kookboek
Het recept 'Tomatensaus voor inmaaksels, pizza en pasta' is afkomstig uit het kookboek...
Verrukkelijk Rome
Eleonora Galasso
La dolce vita in een kookboek: de in Rome geboren en getogen Eleonora Galasso neemt je mee naar haar keuken: van oma's recepten tot en met moderne gerechten... lees verder
© Good Cook