Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
bereiden
Bevat per portie
510 kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 g kruimige aardappelen, in blokjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 liter visbouillon (van tabletten)
- 400 g verse zalmfilet, in dunne plakjes
- 100 g Hollandse garnalen
- 1 dunne prei, in dunne ringetjes
- 100 g feta, verkruimeld
- 15 g verse basilicum of peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
Leg de plakjes zalmfilet met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Serveer direct. Lekker met focaccia of stokbrood.
Extra benodigd
Staafmixer
Het recept 'Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau. Beeld: 500