Knoflook-aardappelsoep met Parmezaanse kaas
2 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 4 middelgrote aardappelen, in blokjes
- 500 ml kippenbouillon
- 75 ml melk
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de olie en fruit de knoflook zachtjes tot deze goudgeel is.
Voeg de aardappelen en bouillon toe en kook 10 minuten op een laag vuur, of tot de aardappelen beetgaar zij n. Houd twee eetlepels aardappelblokjes achter en pureer de rest van de aardappelen met een staafmixer of in de keukenmachine.
Voeg de melk toe en warm nog even door. Bestrooi met peper en schep er vlak voor het serveren wat geraspte kaas en de achtergehouden aardappelblokjes over.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Knoflook-aardappelsoep met Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Kaas
diverse auteurs
Kaas is niet alleen lekker op de boterham, maar ook een populair en veelzijdig ingrediënt in de Nederlandse keuken. In de 60 recepten in 'Kook ook - Kaas' worden
... lees verder © Kosmos Uitgevers