Aspergesoep met kokkels
bereiden
Ingrediënten
- een handjevol kokkels
- 1 bosje groene asperges
- 4 kleine aardappelen, in vieren
- 1,2 liter kippenbouillon of schelpdierenbouillon
- 20 g tapioca
- 2 eetlepels crème fraîche
- brood
- 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- kervel, dragon, enz.
Bereiden
Laat de kokkels 1 uur weken in gezouten koud water. Spoel ze daarna onder de kraan.
Snijd de onderkant van de asperges af. Snijd er de punten af en leg weg. Snijd de stelen in stukjes.
Doe de aardappelen met de stukjes aspergestelen in een soeppan. Voeg de bouillon en tapioca toe en laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen. Breng zodra de bouillon aan de kook komt op smaak met zout.
Stoom intussen de kokkels met een glaasje water in ongeveer 7 minuten open. Haal dan voor een deel de kokkels uit de schelpen en leg ze weg.
Blancheer de aspergepunten 4 minuten in kokend, gezouten water en laat ze dan schrikken onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
Draai de groenten eventjes met de crème fraîche met een staafmixer. Doe de aspergepunten en kokkels erbij en laat de soep even doorwarmen. Schep de soep in borden en dien op met sneden geroosterd brood en de geraspte Parmezaanse kaas. Strooi er wat kruiden over.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Aspergesoep met kokkels' is afkomstig uit het kookboek...
De heerlijkste soepen van de wereld
Marie Leteuré
Chefs gebruiken bouillons om hun gerechten te verrijken en ook wij kunnen genieten van kippenbouillon of groentebouillon - de verrukkelijke bouillons in dit boek... lees verder
© Good Cook