Bloemkoolsoep recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Bloemkoolsoep

Stoom een kleine bloemkool tot heel gaar en zacht. Pureer hem in de mixer. Maak 800 ml bechamelsaus door 800 ml melk toe te voegen aan een blanke roux van 30 g boter en 40 g bloem. Roer de saus door de bloemkool en laat alles 12-18 minuten zachtjes pruttelen. Pureer en zeef het. Verdun de bloemkoolsoep met een paar lepels blanke bouillon (of melk), verhit hem, breng hem op smaak en roer er 200 ml slagroom door.

Bloemkoolsoep recept

Breng 750 ml bouillon aan de kook. Laat een halve in roosjes verdeelde bloemkool en 1 grote in blokjes gesneden aardappel in ca. 20 minuten in de bouillon gaar koken. Pureer de soep met een staafmixer, keukenmachine of roerzeef. Roer 250 ml melk door de soep (gebruik eventueel nog wat meer als de soep te dik is). Laat de bloemkoolsoep nog even koken en breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. ¹)

Bloemkoolsoep met gerookte spekjes

Stoof 1 gesnipperde ui en 1 fijngesneden preiwit in wat olie. Giet er 1 liter groentebouillon bij, breng de soep aan de kook en laat 5 minuten koken. Voeg 1 middelgrote in roosjes verdeelde bloemkool toe en laat de soep nog 10 minuten koken. Snijd 50 g gerookt spek in blokjes en bak ze in een droge koekenpan krokant. Pureer de soep met een staafmixer. Serveer de bloemkoolsoep in vier borden en garneer met de spekblokjes.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | 'Margriet kookboek' ¹) ]

[ Beeld: Food Photography for Biz | Shutterstock.com ]