Bruine bonensoep met piccalillytoast
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 prei, in ringetjes
- ½ knolselderij, in kleine blokjes
- 1 pot bruine bonen (800 gr.), uitgelekt
- 250 g kerstomaatjes, in vieren
- 750 ml bouillon
- ½ stokbrood
- 1 pot piccalilly
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en prei in 5 minuten glazig, zonder te kleuren. Schep de knolselderij, bruine bonen en tomaatjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat nog 25 minuten zachtjes koken.
Schep de helft van de soep in de keukenmachine en maal tot een grove puree. Schenk deze terug in de pan en warm de soep nog even door.
Verhit de grillpan of verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het stokbrood schuin in flinterdunne plakjes, halveer ze in de lengte. Rooster het brood goudbruin.
Schenk de soep in kleine kommen of espressobekertjes. Besmeer het gegrilde brood met piccalilly en leg de sneetjes op de rand.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender, grillpan
Kookboek
Het recept 'Bruine bonensoep met piccalillytoast' is afkomstig uit het kookboek...
Hapas
Ingrid van Koppenhagen & Yolanda van der Jagt
Speciaal voor iedereen die wel eens wat anders wil presenteren dan die eeuwige kaasblokjes met worst en olijven. In meer dan 50 recepten wordt met Hollandse... lees verder
© De Boekenmakers