Romige champignonsoep met eekhoorntjesbrood
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 75 g boter
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 700 g champignons, in plakjes
- 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 900 ml groentebouillon
- tijm
- 50 g bloem
- 100 ml room
- sap van 1 citroen
Bereiden
Stoof de ui glazig in 1 eet1epel boter en voeg de knoflook toe.
Voeg 500 g champignons en het eekhoorntjesbrood toe, giet de groentebouillon erover, kruid met een mespuntje tijm en laat de soep 10 minuten koken.
Mix de soep met een staafmixer.
Bak de rest van de champignons in 1 eetlepel boter.
Vermeng de rest van de boter met de bloem en laat dit mengsel smelten in de soep zodat ze dikker wordt.
Voeg de room en de gebakken champignons toe. Breng de soep op smaak met wat citroensap, peper en zout.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Romige champignonsoep met eekhoorntjesbrood' is afkomstig uit het kookboek...
Soep in 30 minuten
Anna Decock
Geen gerecht is veelzijdiger dan soep. In de winter is een kommetje dampende soep een ideale opwarmer. In de zomer kan een glas gazpacho dan weer lekker... lees verder
© Standaard Uitgeverij. Beeld: Marco Mayer | Shutterstock.com