Doperwtensoep recepten
-
tip Doperwtensoep met aardappel en munt
Vegetarisch, 15 min 8,1
-
tip Gordon Ramsay: doperwtensoep met krokant spek
Vlees, 30 min 8,0
-
Doperwtensoep met Hollandse garnalen
Vis, 20 min 7,0
-
Doperwtensoep met munt
Vegetarisch, 20 min 7,7
-
Doperwtensoep met munt en parmaham
Vlees, 30 min 7,8
-
Doperwtensoep met yoghurt en munt
Vegetarisch, 15 min 7,8
-
Doperwtenvelouté met rucolaquenelles
Gevogelte, 90 min 7,7
-
Koude doperwtensoep met yoghurt, verse kruiden en ricotta
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Verse doperwtensoep
Vlees, 25 min 8,2
-
Zomerse doperwtensoep
Vegetarisch, 20 min 7,7
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Doperwtensoep
Pureer 300 g gekookte doperwten. Smelt 25 g boter in een pan en roer 2 eetlepels bloem erdoor. Schenk een deel van in totaal 1¼ liter bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Breng de soep aan de kook en voeg de doperwtenpuree toe. Laat het geheel zachtjes 10 minuten doorkoken. Roer 2 eetlepels slagroom erdoor en breng de doperwtensoep op smaak met wat zout.
Doperwtensoep met munt recept
Snijd 1 kleine kropsla in grove stukken en doe deze met 450 g vers gedopte doperwten en 1 gesnipperde ui in een pan. Giet er 750 ml water bij, voeg wat zout toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep circa 25 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en voeg 100 ml slagroom en de blaadjes van 2 takjes munt toe. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot hij volkomen glad is. Breng de doperwtensoep op smaak met zout en peper.
[ Bron: 'Wannée kookboek' ]
[ Beeld: thefoodphotographer | Shutterstock.com ]