Doperwtensoep met munt
bereiden
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 25 g boter
- 600 ml groentebouillon (heet)
- 100 ml slagroom
- 450 g diepvriesdoperwten
- wat blaadjes verse munt
Bereiden
Smoor de ui in de boter in een soeppan (deksel erop) tot hij zacht is.
Voeg de kokendhete bouillon, slagroom, erwtjes, muntblaadjes, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat dan 5 à 10 minuten sudderen. Hoe korter, hoe mooier knalgroen de soep, maar ook hoe taaier de erwtenvelletjes.
Pureer de soep grondig met de staafmixer. Haal hem liefst nog door de roerzeef voor een fluwelig zacht resultaat.
Extra benodigd
Staafmixer
Tip
Mooie schuimige soep? Giet de kokendhete gepureerde soep in een hoge kom. Voeg een scheut ijskoude slagroom toe en pureer nogmaals met de staafmixer.
Video - Doperwtensoep met munt | Koken met Karin
Kookboek
Het recept 'Doperwtensoep met munt' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met Karin, zónder pakjes & zakjes
Karin Luiten
Weg met al die pakjes en zakjes, koken kun je zelf! Zelfgemaakt is niet alleen veel lekkerder, het hoeft echt niet eens zo veel tijd te kosten. Voor de recepten in dit boek... lees verder
© Nieuw AmsterdamDoperwtensoep tips
Reacties op dit recept
- Paul Waarom toch altijd slagroom? Een goed alternatief? Overigens ik heb altijd het idee gehad dat slagroom bij koken gaat schiften, klopt dat niet?
- willy Je kunt ook in plaats van slagroom ook kruidenkaas gebruiken. Heel lekker. groetjes willy
- Judith Ik ben ook geneigd om alle (slag)room later toe te voegen en niet mee te koken. Niet echt nodig toch?
-
Martine
Die (slag)room o.i.d. is helemaal niet nodig. Alternatieven zijn:
- iets meer erwten toevoegen, zodat de soep na het pureren wat dikker / meer gebonden is;
- een kleine aardappel meekoken, dan lijkt de soep ook iets 'romiger';
- na het opdienen op de borden een eetlepel yoghurt of kwark toevoegen in plaats van room. - lisette Kokosroom kun je ook toevoegen. Erg lekker!