Doperwtensoep met munt

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 25 g boter
  • 600 ml groentebouillon (heet)
  • 100 ml slagroom
  • 450 g diepvriesdoperwten
  • wat blaadjes verse munt

Bereiden

Smoor de ui in de boter in een soeppan (deksel erop) tot hij zacht is.

Voeg de kokendhete bouillon, slagroom, erwtjes, muntblaadjes, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat dan 5 à 10 minuten sudderen. Hoe korter, hoe mooier knalgroen de soep, maar ook hoe taaier de erwtenvelletjes.

Pureer de soep grondig met de staafmixer. Haal hem liefst nog door de roerzeef voor een fluwelig zacht resultaat.

Extra benodigd

Staafmixer

Tip

Mooie schuimige soep? Giet de kokendhete gepureerde soep in een hoge kom. Voeg een scheut ijskoude slagroom toe en pureer nogmaals met de staafmixer.

Video - Doperwtensoep met munt | Koken met Karin

Kookboek

Het recept 'Doperwtensoep met munt' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met Karin, zónder pakjes & zakjes

Weg met al die pakjes en zakjes, koken kun je zelf! Zelfgemaakt is niet alleen veel lekkerder, het hoeft echt niet eens zo veel tijd te kosten. Voor de recepten in dit boek... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Doperwtensoep tips

Reacties op dit recept

  • Paul Waarom toch altijd slagroom? Een goed alternatief? Overigens ik heb altijd het idee gehad dat slagroom bij koken gaat schiften, klopt dat niet?
  • willy Je kunt ook in plaats van slagroom ook kruidenkaas gebruiken. Heel lekker. groetjes willy
  • Judith Ik ben ook geneigd om alle (slag)room later toe te voegen en niet mee te koken. Niet echt nodig toch?
  • Martine Die (slag)room o.i.d. is helemaal niet nodig. Alternatieven zijn:
    - iets meer erwten toevoegen, zodat de soep na het pureren wat dikker / meer gebonden is;
    - een kleine aardappel meekoken, dan lijkt de soep ook iets 'romiger';
    - na het opdienen op de borden een eetlepel yoghurt of kwark toevoegen in plaats van room.
  • lisette Kokosroom kun je ook toevoegen. Erg lekker!