Doperwtensoep met munt
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 25 g boter
- 600 ml groentebouillon (heet)
- 100 ml slagroom
- 450 g diepvriesdoperwten
- wat blaadjes verse munt
Bereiden
Smoor de ui in de boter in een soeppan (deksel erop) tot hij zacht is.
Voeg de kokendhete bouillon, slagroom, erwtjes, muntblaadjes, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat dan 5 à 10 minuten sudderen. Hoe korter, hoe mooier knalgroen de soep, maar ook hoe taaier de erwtenvelletjes.
Pureer de soep grondig met de staafmixer. Haal hem liefst nog door de roerzeef voor een fluwelig zacht resultaat.
Extra benodigd
Staafmixer
Tip
Mooie schuimige soep? Giet de kokendhete gepureerde soep in een hoge kom. Voeg een scheut ijskoude slagroom toe en pureer nogmaals met de staafmixer.
Kookboek
Het recept 'Doperwtensoep met munt' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met Karin, zónder pakjes & zakjes
Karin Luiten
Weg met al die pakjes en zakjes, koken kun je zelf! Zelfgemaakt is niet alleen veel lekkerder, het hoeft echt niet eens zo veel tijd te kosten. Voor de recepten in dit boek... lees verder
© Nieuw Amsterdam