Doperwtensoep met aardappel en munt

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,1
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen, in stukken
  • 2 theelepels plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 liter groentebouillon
  • 350 g doperwten (diepvries)
  • handvol muntblaadjes, gehakt
  • vers brood, om erbij te serveren

Bereiden

Hak de aardappelen grof in een keukenmachine. Verhit de olie in een grote pan en fruit de stukjes ui 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelen en de bouillon toe en breng aan de kook. Dek af en laat 5-7 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten toe.

Neem met een schuimspaan een kwart van de groenten uit de pan en zet apart. Draai de rest van de groenten met de bouillon in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad mengsel. Roer de achtergehouden groenten en de munt erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met brood.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Doperwtensoep met aardappel en munt' is afkomstig uit het kookboek...

Snelle gerechten

diverse auteurs

'Snelle gerechten' bevat 101 heerlijke recepten voor vlotte koks: maaltijden die gereed zijn in 15 minuten, een snelle vegetarische hap en lekkere, vlugge toetjes... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Doperwtensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • YvonneLekker en heel snel te maken recept, geeft een druilerige dag een beetje lentegroen.

    reageren