Vegetarische erwtensoep van oma Grootje
bereiden
Ingrediënten
- 500 g gedroogde spliterwten, gewassen in koud water
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 preien, in ringen
- 1 middelgrote aardappel, in vier stukken
- 1 grote winterpeen, grof gesneden
- 150 g knolselderij, grof gesneden
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel chilipoeder
- 5 takjes verse selderij, fijngesneden
- croutons
Bereiden
Breng 1,5 liter koud water in een soeppan aan de kook en voeg de spliterwten toe. Laat circa 1,5 uur koken, of tot de spliterwten uit elkaar beginnen te vallen.
Voeg dan de groenten, bouillonblokjes, nootmuskaat en chilipoeder toe, en roer alles goed door. Leg het deksel op de pan en laat alles nog 20-30 minuten op laag vuur sudderen.
Roer tot slot de selderij door de soep en voeg naar smaak nog wat zeezout en versgemalen zwarte peper toe.
Garneer de soep met een handje croutons.
Opmerking
Vanaf het allereerste begin draagt Oma Grootje vol liefde en overgave het verhaal van Oma's Soep uit op alle socialmediakanalen, en zelfs al eens op tv. Over het idee van een kookboek met oma's authentieke soeprecepten twijfelde ze dan ook geen moment. Ze deelt hier graag haar authentieke recept voor vegetarische erwtensoep, in de hoop dat er in de toekomst nog vele generaties van zullen genieten.
Kookboek
Het recept 'Vegetarische erwtensoep van oma Grootje' is afkomstig uit het kookboek...
Oma's soep
Irene Fritschy
Soep verwarmt, soep is nostalgie en soep verbindt. In 'Oma's soep' delen de leukste oma's hun favoriete recepten en hun persoonlijke verhalen bij deze soepen. Elke soep zit boordevol voedingstoffen voor een voedzame en volledige maaltijd
... lees verder © Uitgeverij Becht