Extra gevulde groentesoep met pindasaus
bereiden
Ingrediënten
- 250 g rundergehakt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel sambal oelek
- 150 ml melk
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel olie
- 2 blokjes kippenbouillon
- 200 g wortels, in plakjes
- 150 g sperziebonen, in stukken
- 250 g witte kool, in reepjes
- 1 zakje mix voor pindasatésaus (voor 200 ml satésaus)
- 200 ml kokosmelk
- 100 g taugé
Bereiden
Meng het gehakt met de ui, knoflook, ½ eetlepel sambal, 2 eetlepels melk, het paneermeel, zout en peper en vorm er kleine balletjes van.
Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom in ca. 7 minuten gaar.
Breng 1¼ liter water aan de kook met de bouillonblokjes, wortels, sperziebonen en kool en kook de groenten in 5 minuten beetgaar.
Doe de mix voor pindasaus in een pan en breng al roerende met de rest van de melk en de kokosmelk aan de kook. Voeg ½ eetlepel sambal toe.
Schep de taugé door de soep. Neem de pan van het vuur en verdeel de soep en balletjes over vier soepkommen. Geef de pindasaus er apart bij.
Kookboek
Het recept 'Extra gevulde groentesoep met pindasaus' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Budget
diverse auteurs
'Kook ook - Budget' bevat verrassend veel recepten voor heerlijke rijst-, pasta- en aardappelgerechten, maaltijdsoepen, broodmaaltijden, eenpans... lees verder
© Inmerc