Groentesoep met cheddar uit de slow cooker
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 kruimige aardappelen (ca. 250 g), in blokjes
- 2 courgettes, in blokjes
- 1 grote wortel, in blokjes
- 1 stengel bleekselderij, gesneden
- 3 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 300 g maïs uit blik
- 120 ml room
- 125 g cheddar, geraspt
- 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
Bereiden
Doe de aardappelen, courgettes, wortel, bleekselderij en lente-uitjes in de slow cooker. Voeg de bouillon toe en voeg zout en versgemalen zwarte peper toe. Zet de cooker op stand hoog; de groenten zijn na 3-4 uur gaar.
Roer er vlak voor het serveren de maïs, room cheddar en peterselie door. Voeg naar smaak nog wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Serveer de soep als de kaas net gesmolten en de soep door en door warm is.
Extra benodigd
Slow cooker
Kookboek
Het recept 'Groentesoep met cheddar uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...
Slow cooking
diverse auteurs
Moderne huishoudens kunnen tegenwoordig niet meer zonder een slow cooker. De slow cooker is een tijdwinnend keukenapparaat. De gerechten zijn makkelijk... lees verder
© De Lantaarn