Kaassoep recepten
-
tip
Romige knoflook-kaassoep
Gevogelte, 35 min 8,2
-
tip
Kaassoep met gebakken paddenstoelen
Vegetarisch, 20 min 8,0
-
Franse kaassoep met croutons
Vegetarisch, 25 min 7,5
-
Kaassoep met rucola
Vegetarisch, 25 min 7,5
Kaassoep
Smelt 30 g boter in een pan en fruit hierin 1 gesnipperde ui tot deze glazig ziet. Roer 30 g bloem erdoor, schenk een deel van in totaal 800 ml bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Laat de soep onder af en toe roeren 3 minuten doorkoken. Voeg van het vuur af al roerend 100 ml room en 100 g geraspte oude kaas toe. Breng de kaassoep op smaak met zout en peper en garneer de soep met 1-2 eetlepels gehakte peterselie. Serveer de kaassoep direct en geef er warm, knapperig stokbrood bij.
Kaassoep recept
Breng 600 ml krachtige vleesbouillon aan de kook. Meng 200 ml room met 125 g geraspte Maasdammer of belegen Goudse kaas. Neem de pan met bouillon van het vuur en roer de kaas-roommassa met een garde door de bouillon. Breng de bouillon opnieuw al roerende aan de kook, zodat de kaas smelt. Snijd 3 lente-uitjes in schuine ruiten. Klop 1 eierdooier los en roer deze, van het vuur af, door de hete soep. Breng de soep op smaak met peper en een snufje nootmuskaat. Garneer de kaassoep met de lente-ui en 2 takjes dille. ¹)
[ Bron: 'Wannée kookboek' | 'Margriet kookboek' ¹) ]
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]