Kaassoep met gebakken paddenstoelen

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 270 kcal
  • 12 g eiwit
  • 22 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 25 g bloem
  • 1 liter kruidenbouillon of kippenbouillon
  • 150 g geraspte jonge kaas
  • 250 g paddenstoelenmelange
  • 2 eetlepels bieslook in stukjes van ca. 1 cm.

Bereiden

Smelt 25 g boter in een soeppan en roer de bloem erdoor, laat dit een minuut zachtjes sudderen. Voeg dan al roerende scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijf roeren tot een mooi gladde, licht gebonden soep ontstaat. Voeg de kaas toe en verwarm de soep al roerende tot de kaas gesmolten is. Houd de soep warm.

Veeg de paddenstoelen schoon, halveer erg grote paddenstoelen. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen. Strooi er zout en peper over. Breng ook de soep op smaak met zout en peper.

Schep de kaassoep in mooie, ondiepe kommen of diepe borden en schep in het midden een berg van gebakken paddenstoelen. Strooi het bieslook erover.

Bron

Het recept 'Kaassoep met gebakken paddenstoelen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Douglas Freer | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Kaassoep recept tips

Reacties op dit recept

  • BeaHeerlijk deze soep. Met feestdagen kook ik ze altijd en dan smult de hele fam. ervan. De kaassoep met paddenstoelen is ook verukkelijk, ik doe er wel eens geraspte witte cheddar door. Ook erg lekker.

    reageren