Kaassoep met gebakken paddenstoelen
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 270 kcal
- 12 g eiwit
- 22 g vet
- 6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g boter
- 25 g bloem
- 1 liter kruidenbouillon of kippenbouillon
- 150 g geraspte jonge kaas
- 250 g paddenstoelenmelange
- 2 eetlepels bieslook in stukjes van ca. 1 cm.
Bereiden
Smelt 25 g boter in een soeppan en roer de bloem erdoor, laat dit een minuut zachtjes sudderen. Voeg dan al roerende scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijf roeren tot een mooi gladde, licht gebonden soep ontstaat. Voeg de kaas toe en verwarm de soep al roerende tot de kaas gesmolten is. Houd de soep warm.
Veeg de paddenstoelen schoon, halveer erg grote paddenstoelen. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen. Strooi er zout en peper over. Breng ook de soep op smaak met zout en peper.
Schep de kaassoep in mooie, ondiepe kommen of diepe borden en schep in het midden een berg van gebakken paddenstoelen. Strooi het bieslook erover.
Bron
Het recept 'Kaassoep met gebakken paddenstoelen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Douglas Freer | Shutterstock.com