Franse kaassoep met croutons
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 50 g boter
- 30 g bloem
- 800 ml groentebouillon
- 200 g camembert, in stukjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- tijm
- 100 ml witte wijn
- 2 sneetjes brood
- 25 g geraspte gruyère
Bereiden
Maak de bechamelsaus. Smelt 30 g boter, roer de bloem erdoor en voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe tot alles op het kookpunt is.
Voeg de camembert, de knoflook en wat tijm toe en roer tot de kaas gesmolten is.
Giet de wijn in de soep en laat ze 10 minuten koken zodat de alcohol kan verdampen.
Snijd het brood in blokjes en bak ze in de rest van de boter.
Verdeel de croutons bij het serveren over elke portie soep. Strooi er wat geraspte gruyère over.
Kookboek
Het recept 'Franse kaassoep met croutons' is afkomstig uit het kookboek...
Soep in 30 minuten
Anna Decock
Geen gerecht is veelzijdiger dan soep. In de winter is een kommetje dampende soep een ideale opwarmer. In de zomer kan een glas gazpacho dan weer lekker... lees verder
© Standaard Uitgeverij. Beeld: CCat82 | Shutterstock.comKaassoep tips
Reacties op dit recept
- Ken Wij serveren deze soep met de croutons en fijngesneden rauw witlof. Zo krijg je een bijna volledige maaltijdsoep, handig op een winterse zondagavond als je weinig tijd/zin hebt om te koken maar toch lekker wil eten.