Kaassoep met rucola
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter of margarine
- 3 uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels bloem
- 500 ml kookroom
- 2 blokjes groentebouillon
- 500 ml geraspte oude kaas
- 100 ml geraspte Parmezaanse kaas
- 150-200 g rucola
- voor de garnering
- pijnboompitten
- rucola
Bereiden
Verhit de boter in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze wat kleur hebben.
Roer er de bloem en 1,4 liter water en de kookroom door en voeg de bouillonblokjes toe. Laat alles een paar minuten pruttelen.
Meng de soep met de geraspte oude en Parmezaanse kaas in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg al mixend in gedeelten de rucola toe.
Rooster de pijnboompitten in een droge steelpan.
Geef de soep in koppen of dikke glazen. Garneer met rucola en geroosterde pijnboompitten en geef er (kaas)brood bij.
Extra benodigd
Keukenmachine of staafmixer
Tip
Doe er niet te veel rucola bij, want dan wordt het gerecht een beetje wrang.
Kookboek
Het recept 'Kaassoep met rucola' is afkomstig uit het kookboek...
Diner XL
Bitte Forsberg
Met 'Diner XL' organiseer je picknickfeestjes in de lente, een strandparty in de zomer en hartverwarmende dineetjes als het koud is. De gerechten zijn feestelijk en... lees verder
© Inmerc