Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten

2 personen
bereiden

waardering 7,7obv 9 waarderingen

Bevat per portie

285 kcal
11 g eiwit
19 g vet
17 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 g broccoli, in roosjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ theelepel gembersiroop
  • 400 ml volle melk
  • 1 vleesbouillontablet
  • 25 g pijnboompitten

Bereiden

Kook de broccoli in ruim water in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water.

Verhit de olie en fruit de ui met het kerriepoeder glazig. Voeg de knoflook toe. Roer de bloem en de gembersiroop erdoor. Voeg al roerende de melk en het bouillontablet toe. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes koken.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Pureer de soep en schep hem in twee soepkommen. Strooi de broccoliroosjes en pijnboompitten erin.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Het recept 'Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten' wordt je aangeboden door . Beeld: Olha Afanasieva | Shutterstock.com

Kerriesoep tips

Reacties op dit recept

  • Janny Super simpel te maken en erg lekker pittig.