Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten
2 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
285 kcal
11 g eiwit
19 g vet
17 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 g broccoli, in roosjes
- 1 eetlepel olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel bloem
- ½ theelepel gembersiroop
- 400 ml volle melk
- 1 vleesbouillontablet
- 25 g pijnboompitten
Bereiden
Kook de broccoli in ruim water in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water.
Verhit de olie en fruit de ui met het kerriepoeder glazig. Voeg de knoflook toe. Roer de bloem en de gembersiroop erdoor. Voeg al roerende de melk en het bouillontablet toe. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes koken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Pureer de soep en schep hem in twee soepkommen. Strooi de broccoliroosjes en pijnboompitten erin.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Het recept 'Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Olha Afanasieva | Shutterstock.com
Kerriesoep tips
Reacties op dit recept
- Janny Super simpel te maken en erg lekker pittig.