Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

bevat per portie

  • 285 kcal
  • 11 g eiwit
  • 19 g vet
  • 17 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 g broccoli, in roosjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ theelepel gembersiroop
  • 400 ml volle melk
  • 1 vleesbouillontablet
  • 25 g pijnboompitten

Bereiden

Kook de broccoli in ruim water in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water.

Verhit de olie en fruit de ui met het kerriepoeder glazig. Voeg de knoflook toe. Roer de bloem en de gembersiroop erdoor. Voeg al roerende de melk en het bouillontablet toe. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes koken.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Pureer de soep en schep hem in twee soepkommen. Strooi de broccoliroosjes en pijnboompitten erin.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Bron

Het recept 'Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Olha Afanasieva | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Kerriesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • JannySuper simpel te maken en erg lekker pittig.

    reageren