Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vlees
bevat per portie
- 285 kcal
- 11 g eiwit
- 19 g vet
- 17 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 g broccoli, in roosjes
- 1 eetlepel olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel bloem
- ½ theelepel gembersiroop
- 400 ml volle melk
- 1 vleesbouillontablet
- 25 g pijnboompitten
Bereiden
Kook de broccoli in ruim water in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water.
Verhit de olie en fruit de ui met het kerriepoeder glazig. Voeg de knoflook toe. Roer de bloem en de gembersiroop erdoor. Voeg al roerende de melk en het bouillontablet toe. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes koken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Pureer de soep en schep hem in twee soepkommen. Strooi de broccoliroosjes en pijnboompitten erin.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Bron
Het recept 'Kerriesoep met broccoli en pijnboompitten' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Olha Afanasieva | Shutterstock.com