Kip-kerriesoep
- 4 personen
- 70 min
- waardering 7,9
- Voorgerecht
- Indonesisch
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1¼ liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
- 4 kippenbouten (zonder vel)
- 2 schijfjes gemberwortel of 1 theelepel djahe
- 1 serehstengel, het gekneusde dikke uiteinde, of 1 theelepel poeder
- 2 djeroek-poeroetblaadjes
- 3 à 4 rode lomboks
- 3 kemirienoten, fijngehakt
- ½ eetlepel (zonnebloem)olie
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel koenjit (kurkuma)
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel ketoembar
- 50 g santen (van een blok), verkruimeld
- 2 eetlepels ketjap
Bereiden
Breng de bouillon met de kippenbouten, gember, sereh en djeroek poeroet aan de kook. Laat de kip met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken.
Snijd de lomboks overlangs doormidden, verwijder desgewenst de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Rooster de noten even in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui, knoflook, lombok, kemirie, koenjit, djinten en ketoembar 1 minuut; neem de pan van het vuur.
Schep met een schuimspaan de kip, gember, sereh en djeroek poeroet uit de bouillon. Laat de kip iets afkoelen, verwijder de botten en snijd het vlees in stukjes; doe het vlees terug in de bouillon.
Roer de santen en het uimengsel door de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat hem zachtjes door en door heet worden. Roer de ketjap erdoor.
Kookboek
Het recept 'Kip-kerriesoep' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Indonesië
diverse auteurs
Indonesisch eten is leuk: snel roerbakken, even koken of bakken, gaarstoven in kokosmelk… en dan stijgen de meest verrukkelijke geuren op uit pan of wok. Dit kookboek... lees verder
© Inmerc