Kerriesoep met spinazie
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Gevogelte
bevat per portie
- 125 kcal
- 10 g eiwit
- 7 g vet
- 10 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 kleine ui, gesnipperd
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 1½ eetlepel bloem
- 1 kippenbouillontablet
- 250 ml kokosmelk (blik)
- 50 g spinazie
Bereiden
Verhit de boter en fruit de ui en het kerriepoeder ca. 2 minuten. Roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje 150 ml water toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Blijf roeren tot de soep gebonden is. Voeg de kokosmelk en de spinazie toe en kook de soep nog ca. 5 minuten zachtjes. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Bron
Het recept 'Kerriesoep met spinazie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Julie Deshaies | Shutterstock.com