Marokkaanse kippensoep met munt
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 300 g kip, met botten en vel
- boter
- 1 grote ui, gesnipperd
- ½ bosje bladpeterselie, gesnipperd
- ½ eetlepel gemberpoeder
- ½ eetlepel peper
- 1½ tot 2 liter water
- 50 g rijst
- 10 blaadjes munt
Bereiden
Snijd de kip in grote stukken, maar laat het bot en het vel eraan. Smelt de boter in de pan en bak de kip kort. Doe er de ui en de bladpeterselie bij en kruid met gemberpoeder, peper en zout. Voeg een beetje water toe en laat 20 minuten sudderen.
Doe de rijst en de munt bij de kip en schenk er de rest van het water bij. Voeg eventueel een blokje gevogeltebouillon toe. Laat 15 minuten sudderen tot de rijst gaar is.
Kookboek
Het recept 'Marokkaanse kippensoep met munt' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn Arabische wereldkeuken
Fatima Marzouki
In dit boek neemt Fatima Marzouki je mee achter de schermen en verklapt ze je de geheimen van de Arabische keuken. Ze geeft je de recepten van traditionele... lees verder
© Uitgeverij Lannoo