Kippensoep met maïs en noedels
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 5 g shiitakes, gesneden
- 3 theelepels plantaardige of arachideolie
- 1½ theelepel fijngehakte gemberwortel
- 1 lente-ui, fijngehakt
- 1 maïskolf, korrels losmaken (ca. 1 kop maïskorrels)
- 300 ml kippenbouillon
- 1 kipfilet, in stukjes
- 1 eetlepel sojasaus, plus extra, voor erbij
- 1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry
- 1 babypaksoi, fijngesneden
- 60 g gedroogde eiernoedels
- sesamolie, koriandertakjes en geroosterd sesamzaad, voor erbij
Voorbereiden
Leg de shiitakes in een kom en voeg 125 ml kokend water toe. Laat ze 30 minuten staan, of tot de paddenstoelen zacht zijn. Giet ze af en bewaar het vocht. Verwijder de stelen en snijd de paddenstoelen fijn.
Bereiden
Verwarm de olie in een hapjespan op matig vuur. Voeg de gember en lente-ui toe en bak deze al roerend 30 seconden. Voeg dan de paddenstoelen en maïs toe. Bak alles 1 minuut. Draai het vuur hoog en voeg de bouillon, 300 ml water en het paddenstoelenvocht toe. Breng het mengsel aan de kook. Laat het 2-3 minuten zachtjes koken. Draai het vuur laag. Voeg de kip, sojasaus, rijstwijn en paksoi toe. Kook het geheel 1 minuut, of tot de kip net gaar en de paksoi slap is.
Doe de noedels ondertussen in een pan ruim kokend water en kook ze 2 minuten op hoog vuur. Giet af. Schep de noedels in een verwarmde schaal en voeg de soep toe. Voeg enkele druppels sesamolie naar smaak toe. Garneer met enkele takjes koriander en sesamzaad. Serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Kippensoep met maïs en noedels' is afkomstig uit het kookboek...
Single koken
diverse auteurs
Dit boek bevat heerlijke maaltijden voor één persoon. Aan bod komen goede ideeën voor tussendoortjes en lichte maaltijden, maar ook aan complete maaltijden en... lees verder
© De Lantaarn