Knolselderijsoep met appel en tamme kastanje
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel koolzaad- of zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 theelepel tijmblaadjes, plus extra voor eroverheen (als je wilt)
- 1 middelgrote knolselderij (ca. 800 g), geschild en in grove stukken
- 2 frisse handappels zoals Cox, geschild, klokhuis eruit en in grove stukken
- 200 g gekookte tamme kastanjes (uit een vacuĆ¼mpak is prima)
- 1 liter hete groentebouillon
- extra vergine hennep- of koolzaadolie, voor eroverheen
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan op middel tot laag vuur. Doe de ui en tijm erbij en bak 10 minuten zachtjes, of tot de ui zacht, maar nog niet gekleurd is.
Voeg de knolselderij, appel, tamme kastanjes en bouillon toe aan de ui. Breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan ongeveer 15 minuten zacht koken, of tot de knolselderij gaar is.
Pureer de soep grondig (met de staafmixer of in een vrijstaande blender) en schenk er extra bouillon of water bij als de soep te dik lijkt. Schenk terug in de pan, als dat nodig is, en warm weer even op.
Voeg naar smaak zout en peper toe en schep de soep in warme kommen. Maak af met een scheutje extra vergine olie en wat tijmblaadjes, als je wilt, en dien op.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Variatietip
Pastinaak is hier ook lekker in plaats van de knolselderij, of probeer een mengsel van de twee groentes.
Tip
De soep wordt nog beter van smaak als je hem de volgende dag opwarmt.
Kookboek
Het recept 'Knolselderijsoep met appel en tamme kastanje' is afkomstig uit het kookboek...
Licht!
Hugh Fearnley-Whittingstall
In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn allemaal tarwe- en zuivelvrij, maar... lees verder
© Uitgeverij Becht