Knolselderijsoep met donker bier

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 8 takjes tijm, blaadjes van het steeltje geritst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 knolselderij, in blokjes
  • 330 ml donker bier, niet te zoet
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • loof van de knolselderij, grof gehakt (als het blad te oud is, dan wat selderij- of peterselieblad)
  • 80 g oude boerenkaas, geraspt

Bereiden

Fruit in een grote pan met dikke bodem de ui en de helft van de tijm in de olijfolie. Laat de ui niet bruin worden.

Voeg de knolselderij toe en bak op een laag vuur mee.

Voeg de helft van het bier toe en laat inkoken. Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe en laat 15 minuten doorkoken. Voeg op het laatst de achtergehouden tijm en de rest van het bier toe. Laat nog even doorkoken zodat de alcohol verdampt.

Haal de laurierblaadjes eruit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper. Giet in vier soepkommen. Garneer met het groene blad van de knol en de kaas.

Lekker met roggebrood met katenspek.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Knolselderijsoep met donker bier' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker lokaal

Haal op de fiets je verse ingrediënten bij de buurtboer en maak er de heerlijkste gerechten mee - dat is 'Lekker Lokaal'. Meer dan 40 recepten, 38 boeren... lees verder

© Uitgeverij Becht

Knolselderijsoep tips

Reacties op dit recept

  • Tessa Ik vond de soep een beetje waterig, heb nog een scheutje kookroom toegevoegd, maar kreeg hem niet romiger en gebondenheid viel tegen.